recept: Marosszéki heránytokány, Kifőzde
Marosszéki heránytokány
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

25 dkg marhahús (hátszín vagy comb),
25 dkg disznóhús (lapocka vagy comb),
10 dkg kolozsvári szalonna,
1 dl száraz fehérbor,
20 dkg gomba,
2 dl tejföl,
finomliszt, só, paprika, bors, köménymag, majoránna, hagyma



A húsokat vágjuk csíkokra. A szalonnát vágjuk gyufaszál méretre, és olvasszuk ki, majd tegyük hozzá a finomra vágott hagymát, és pirítsuk üvegesre. Ekkor adjunk hozzá ízlés szerinti pirospaprikát, keverjük el, és kevés vízzel felöntve, lassú tűzön főzzük pár percig.
Tegyük hozzá a marhahúst és a fűszereket, öntsük fel 1 deci borral, és lefedve, lassú tűzön főzzük kb. fél órát.
Ekkor adjuk hozzá a disznóhúst és a többi bort, majd ismét lefedve főzzük tovább. Közben kevés zsíron kissé fonnyasszuk meg a nagyobb darabokra vágott gombát.
Amikor a hús már majdnem puha, adjuk hozzá a gombát és a hasábra vágott krumplit, szükség esetén öntsük fel kevés vízzel vagy borral és főzzük készre.
A tejfölt keverjük el kb. 1 evőkanál finomliszttel, és amikor már minden megfőtt, öntsük hozzá. Rottyantsuk össze, és máris tálalható.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: tarhonya
 párolt rizs
 ecetes almapaprika
 csalamádé
 tarhonyáshús

Forrás: Internetes gyűjtés alapján módosítottam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.20. Utoljára frissítve: 2009.03.01.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 15:52:43 - 2.07)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez