Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
25 dkg marhahús (hátszín vagy comb), 25 dkg disznóhús (lapocka vagy comb), 10 dkg kolozsvári szalonna, 1 dl száraz fehérbor, 20 dkg gomba, 2 dl tejföl, finomliszt, só, paprika, bors, köménymag, majoránna, hagyma |
A húsokat vágjuk csíkokra. A szalonnát vágjuk gyufaszál méretre, és olvasszuk ki, majd tegyük hozzá a finomra vágott hagymát, és pirítsuk üvegesre. Ekkor adjunk hozzá ízlés szerinti pirospaprikát, keverjük el,
és kevés vízzel felöntve, lassú tűzön főzzük pár percig. Tegyük hozzá a marhahúst és a fűszereket, öntsük fel 1 deci borral, és lefedve, lassú tűzön főzzük kb. fél órát. Ekkor adjuk hozzá a disznóhúst és a többi bort, majd ismét lefedve főzzük tovább. Közben kevés zsíron kissé fonnyasszuk meg a nagyobb darabokra vágott gombát. Amikor a hús már majdnem puha, adjuk hozzá a gombát és a hasábra vágott krumplit, szükség esetén öntsük fel kevés vízzel vagy borral és főzzük készre. A tejfölt keverjük el kb. 1 evőkanál finomliszttel, és amikor már minden megfőtt, öntsük hozzá. Rottyantsuk össze, és máris tálalható. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|